Tuinman nodig?

Brussaard Hoveniers weet van aanpakken

Heeft u een tuinman nodig?

Heeft u geen tijd voor uw eigen tuinonderhoud? In de regio Rotterdam, Hoeksche Waard en Noord-Brabant kunt u dan terecht bij Hoveniersbedrijf Brussaard. Ons familiebedrijf bestaat al sinds 1938 en is nauw betrokken bij haar klanten en hun tuinen. Dankzij ons jarenlang opgebouwd vakmanschap, zijn onze hoveniers echte experts geworden in het tuinonderhoud dat u nodig hebt. Wij voeren graag  de reguliere werkzaamheden voor u uit zoals: snoeien en profileren van beplanting, knipwerk van hagen en maaiwerk van gazons. Zijn er veranderingen die u wilt aanbrengen in uw tuin? Ook dan kan u van het advies van onze tuinmannen gebruik maken.

Wat kunnen onze hoveniers voor u betekenen?

Onze hovenier zal zorgen voor het behoud van uw tuin of groenproject. En goed tuinonderhoud blijft vakwerk. Bij Hoveniersbedrijf Brussaard kunt u rekenen op kwaliteitsvol tuinonderhoud. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Winter- en voorjaarsbeurt
 • Het onderhoud van hagen
 • Onkruidbestrijding
 • Het verbeteren van uw gazon
 • Het bemesten van uw tuin
 • Al het snoeiwerk

Voor goed tuinonderhoud heeft u de juiste kennis nodig. Snoei niet zomaar uw beplanting en bomen in uw tuin. Het snoeien van het groen in uw tuin of groenproject vraagt de juiste know how. De tuinman die bij u langskomt wordt door Brussaard Hoveniers voortdurend bijgeschoold in de nieuwste tuintechnieken. U kunt rekenen op een hovenier met up-to-date kennis, zodat alle uitdagingen die zich voor doen binnen de tuin op een juiste manier worden aangepakt en uitgevoerd.

Wij maken uw tuin klaar voor elk seizoen

Natuurlijk wilt u elk seizoen kunnen genieten van uw tuin. Het geheim achter een prachtige tuin is een regelmatig onderhoud ervan. Onze tuinman weet elk seizoen precies wat er in uw tuin moet gebeuren. Elk seizoen zijn er wel tal van klussen die in uw tuin moeten gebeuren. Ook in de winterperiode zijn er verschillende werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden, om uw tuin optimaal voor te bereiden voor het nieuwe groeiseizoen.

Neem contact op

Het winterklaar maken van uw tuin

Het winterklaar maken van uw tuin

De natuur staat nooit stil. In de herfst maakt al het groen in uw tuin zich op voor de koudste maanden van het jaar. Onze tuinman zal ervoor zorgen dat uw tuin in het voorjaar weer straalt en dat doet hij door uw tuin winterklaar te maken. Wat kan onze hovenier in de koude seizoenen precies voor u betekenen?

 • Snoeien
  Voor heel wat planten en bomen is de herfst de ideale periode om gesnoeid te worden. Zeker fruitbomen en groenblijvende hagen zoals Buxus of klimop hebben een knipbeurt nodig. Onze tuinman kan u daarbij helpen. Hij kent de juiste technieken om elke plant of boom op de beste manier te snoeien.
 • Bescherming tegen nachtvorst
  Onze tuinman kan ervoor zorgen dat al uw planten en bomen van de best mogelijke bescherming tegen de nachtvorst genieten. Hij zal de wortels van grotere vaste planten zoals Rododendrons zo goed als mogelijk afdekken. De bladeren en dode takken zal hij van uw gazon halen, maar hij zal dit natuurlijk materiaal niet zomaar weggooien. Dit dood materiaal is vaak een beschermende winterjas voor minder wintervaste planten. Zo wordt de kans verhoogd dat deze beplanting toch de koude maanden overleven. Zeer gevoelige, niet winterharde planten zal hij voor u binnenzetten indien mogelijk, zodat de vorst er helemaal niet aankan.
 • Vijver winterklaar maken
  Heeft u een vijver? Dan kan de tuinman van Brussaard Hoveniers deze voor u winterklaar maken. Dat is belangrijk, want als de ingewaaide bladeren op de bodem van de vijver gaan rotten, kan het zijn dat het vijverwater gaat verzuren, waardoor er een hogere kans is op de vorming van algen in het voorjaar.

Daarnaast kunt u onze hovenier tijdens de wintermaanden inschakelen voor volgende kleinere klussen:

 • Het planten van bloembollen
 • Het onderhouden van uw tuinmeubelen
 • Een composthoop aanleggen
 • Bladruimen in uw tuin of op uw gazon
Neem contact op

Het zomerklaar maken van uw tuin

Ook in de zomer zijn er tal van klussen waarvan onze tuinman u kan ontlasten. Onze hovenier kan zorgen dat uw tuin in de warmere maanden van het jaar een uitstekende gezondheid heeft. We kunnen er ook voor zorgen dat uw terras gereinigd wordt. Concreet kan onze tuinman onder andere het volgende voor u doen:

 • Het snoeien van hagen en coniferen
 • Het rooien van het afgestorven blad
 • Het afknippen van uitgebloeide rozen
 • Het bemesten van rozen
 • Het ondersteunen van hoog bloeiende planten
 • Het besproeien van uw tuin bij droogte
 • Het controleren en indien nodig het bijvullen van uw vijverwater

Heeft u advies nodig? Hoveniersbedrijf Brussaard laat met plezier vrijblijvend een tuinman bij u langskomen om te kijken wat er in uw tuin moet gebeuren. Zo weet u precies wat onze hoveniers voor u kunnen betekenen.

Veranderingen aanbrengen in uw tuin?

Soms heeft u de behoefte om uw tuin te veranderen. Zo kunt u kiezen voor een renovatie van een plantvak, het plaatsen van nieuwe hagen, planten en bomen, maar u kunt ook een vijver laten plaatsen door Brussaard Hoveniers, een gazon aan te leggen, enzovoort. Wilt u zeker zijn dat uw tuin er prachtig uitziet? Dan kunt u rekenen op onze specialisten, die met veel plezier voor u een nieuw tuinontwerp zullen maken. Daarbij zal rekening worden gehouden met al uw wensen. Zo wordt het voor u de tuin waar u altijd al van droomde.

Neem contact op

Brochure

Wij hebben een prachtige brochure voor u klaar liggen.

Vraag brochure aan

Contactgegevens

Zinkweg 189 
3262 BH Oud-Beijerland
Hoeksche Waard

Telefoon  
0186-618465
Of stuur ons een e-mail

  
Scroll naar boven