« Terug

Biologische Taxuskeverbestrijding

taxuskever.jpg16 okt

De Taxuskever en vooral de larven van deze kever zorgen voor veel schade aan de wortels en bladeren van de hagen. Door middel van biologische bestrijding, kunnen de larven van de Taxuskever bestreden worden.

De Taxuskever richt veel schade aan in tuinen. Vooral bij de Taxus- en Prunushagen, maar ook heesters en veel vaste planten zijn het doelwit van deze kever. Aan de bladeren is duidelijk te zien dat er aan de randen wordt gegeten door de kever. Het is echter niet de Taxuskever, maar de larven van de kever die de grootste schade aanbrengen aan de beplanting.  De larven leven onder de grond en vreten aan de wortels. Hierdoor wordt de groei van de plant of haag sterk belemmerd, gaat verkleuren en zal uiteindelijk afsterven.

De larven kunnen het beste, op een biologische manier, bestreden worden. De witte larven verschuilen zich onder de grond, bij de wortels van de beplanting. In het najaar en in het voorjaar zijn de larven het meest actief en richten in deze periode dus veel schade aan.
De manier om de larven te bestrijden is door middel van aaltjes. De aaltjes zijn en worden vermengd met water, aangebracht op de natte grond bij de wortels van de beplanting. De aaltjes gaan op zoek naar de larven en zullen deze doden. Aaltjes die geen larven vinden, zullen niet lang overleven. Zij kunnen geen schade aanrichten aan andere organismen in de bodem.

Heeft u last van Taxuskever in uw hagen of beplanting? Neem dan contact met ons op.

« Terug

Scroll naar boven