« Terug

Terugblik 2016

Collage aanleg tuin.jpg31 jan

In het afgelopen jaar hebben we veel mooie projecten mogen realiseren. Teveel om allemaal op te noemen, daarom hebben we slechts een aantal hoogtepunten van 2016 op een rij gezet.

Aanleg binnentuin Rembrandt

Eind 2016 is het nieuwe verzorgingstehuis ‘De Rembrandt’ in Oud-Beijerland in gebruik genomen. Brussaard Hoveniers mocht hier de aanleg van de binnentuin verzorgen.

Na de sloop van een gedeelte van het oude verzorgingstehuis ‘De Egmondshof’, is hier ‘De Rembrandt’ gebouwd aan de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. In oktober zijn we gestart met de aanleg van de nieuwe binnentuin. De beginsituatie was een braakliggend terrein. Omdat we hier te maken hadden met bebouwing rondom de binnentuin, kon de aanvoer van de materialen alleen over het dak plaatsvinden. Dit gebeurde vakkundig met behulp van een 33 meter hoge telekraan vanaf de Rembrandtstraat. Na meer dan 60m3 aan tuingrond, ophoogzand en compost, 750 planten en ruim 150m2 bestrating mag het eindresultaat er zijn. Een rolstoelvriendelijke tuin, twee terrassen voor de bewoners, borders met groenblijvende en bloeiende vaste planten, siergrassen en Moerbeibomen. Bovendien is er een kleine dierenweide gerealiseerd.

We hopen dat de bewoners van De Rembrandt veel mogen genieten van deze schitterende binnentuin en de dierenweide.

Aanleg binnentuin Rembrandt, Brussaard Hoveniers

Renovatie achtertuin Heerjansdam

Recent is er door Brussaard Hoveniers een achtertuin gerenoveerd in Heerjansdam. Onze opdrachtgever wilde graag meer kleur in de tuin en wat meer beslotenheid. Om dit te realiseren is er een ontwerpplan gemaakt met extra plantvakken. Deze plantvakken werden stuk voor stuk uitgezet tijdens de realisatie. Vervolgens werden deze vakken ontdaan van de graszoden en uiteindelijk werd de nieuwe beplanting aangebracht aan de hand van een beplantingsplan. Bij het maken van een beplantingsplan wordt rekening gehouden met kleur, hoogte, bloeiwijze en het tijdstip waarop de verschillende planten bloeien.

Zo werd er het hele groeiseizoen volop genoten van deze prachtige tuin, met een fraai gazon en kleurrijke vaste planten borders.

Aanleg kleurrijke tuin

Regulier tuinonderhoud

Verder heeft Brussaard Hoveniers in 2016 ook veel tuinonderhoud en tuinaanleg mogen uitvoeren bij onze trouwe relaties. Zo werden er veel kleurrijke borders aangelegd, bleven de hagen netjes strak en werd het gazon in goede staat gehouden.

Brussaard Hoveniers bedankt haar relaties voor het vertrouwen in het afgelopen jaar. Wij hopen u ook dit jaar weer van dienst te mogen zijn!

« Terug

Scroll naar boven