« Terug

Plan uw voorjaarsbeurt

Voorjaar.jpg17 jan

Vanaf half februari is Brussaard Hoveniers druk om de tuinen voor te bereiden op het nieuwe groeiseizoen. Om uw tuin voorjaarsklaar te maken, adviseren wij de voorjaarsbeurt van uw tuin tijdig te laten inplannen.

In het voorjaar komt uw tuin weer tot leven en ontwikkelen zich weer knoppen in de planten en bomen; een nieuw begin. Tijd om uw tuin daarvoor klaar te maken! Tijdens een voorjaarsbeurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit om uw tuin in optimale staat te laten beginnen aan het nieuwe groeiseizoen:

-          Tuin bemesten

Om de tuin te voorzien van de juiste groeistoffen, bemesten onze hoveniers uw tuin met speciale voorjaarsmeststof. Deze meststof zorgt ervoor dat de beplanting goed gaat groeien. Daarnaast zorgt de meststof ervoor dat de beplanting minder vatbaar zal zijn voor ziektes en plagen, waardoor u met een gerust hart kunt genieten van de bloeiende tuin.

-          Snoeien van beplanting

Ook tijdens de voorjaarsbeurt zal er bij verschillende plantensoorten gesnoeid moeten worden. Gedurende de winterperiode geven de vaste planten en siergrassen een fraai winterbeeld, maar zullen in het voorjaar teruggesnoeid moeten worden, om wildgroei te voorkomen. Ook de vlinderstruiken en rozen, die later in het seizoen zullen gaan bloeien, zullen in deze periode gesnoeid moeten worden.

-          Onderhoud van het gazon

Na een periode van rust komt ook uw gazon weer tot leven in het voorjaar. Om de groei van het gras te stimuleren zullen onze hoveniers uw gazon bemesten. Door de bemesting krijgt u een mooie volle grasmat.
Blijft er veel mos in het gazon zitten, dan kunt u ervoor kiezen om het gazon te verticuteren. Met het verticuteren worden mos en oude grasresten uit de toplaag verwijderd. Daarnaast wordt er door de messen van de verticuteermachine extra zuurstof in de toplaag van het gazon gebracht, wat bijdraagt aan een betere doorworteling van het gras.

Na het verticuteren wordt het gazon geëgaliseerd en doorgezaaid. Binnen enkele weken heeft u weer een fraai gazon, zonder mos en kale plekken.
Zorg er wel voor dat het gazon voldoende water krijgt. In droge periodes is het raadzaam om het gazon in de avonduren te besproeien.

-          Bestrating reinigen

Na de donkere winterperiode kan er een groene aanslag op de tegels zitten, die gladheid kan veroorzaken. Om in het voorjaar te genieten van veilige en schone bestrating, adviseert Brussaard Hoveniers om de bestrating te reinigen met behulp van de milieuvriendelijke Brushco. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën of hoge druk. 

 Wilt u graag uw tuin optimaal voorbereiden voor het nieuwe groeiseizoen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

« Terug

Scroll naar boven