« Terug

Winter in de tuin

Kleurrijke winter28 dec

Om ook in 2017 weer te kunnen genieten van een bloeiende tuin, is het van belang dat de bomen en planten gesnoeid worden. Lees verder om meer informatie te vinden over de werkzaamheden die wij uitvoeren tijdens de wintermaanden.

Na de onstuimige dagen in de herfst en het einde van het bloeiseizoen, is elke tuin toe aan een opruimbeurt. In de winter is het van belang om de juiste beplanting te snoeien en is het een goede mogelijkheid om de tuin weer vrij te maken van afgevallen blad en afgestorven beplanting.
Maar let op, sommige bomen en planten kunt u beter in het voorjaar snoeien in verband met kans op vorstschade tijdens de winterperiode. Knotwilgen en leibomen zijn daarentegen wel bomen die prima gesnoeid kunnen worden gedurende deze periode.

Wees dus alert wanneer u de tuin wilt snoeien. Neem bij twijfel over te snoeien planten en bomen contact met ons op. Onze hoveniers staan voor u klaar om u van gedegen advies te voorzien.

Om tijdens de winterperiode toch wat kleur in de tuin te hebben, kunnen plantenbakken opgevuld worden met winterbloeiers. De Skimmia Rubella, Gaultheria Procumbens en de Helleborus niger zijn enkele voorbeelden van planten die erg geschikt zijn om uw plantenbakken mee te vullen en daarmee de tuin kleur te geven. In deze maanden van weinig kleurrijke borders zijn bakken met winterbloeiers welkome eyecatchers.

Naast sfeervolle plantenbakken zijn er ook prachtige heesters die de tuin kleur kunnen geven tijdens de wintermaanden. Denk hierbij aan de Viburnum tinus ‘Eve Price’ met mooie roze bloemen, de Viburnum bodnantense ‘Dawn’ met lichtroze ‘sneeuwballen’ en de Hamamelis mollis, ook wel de ‘Toverhazelaar’ genoemd. De okergele bloemen verspreiden tijdens de winter een fijne zoete geur. Ook de Cornus alba ‘Sibirica’ siert de wintertuin door haar rechtopgaande rode vertakkingen.

Met deze heesters blijft uw tuin ook in de wintermaanden kleurrijk en levendig!

« Terug

Scroll naar boven